3 grunde til at hverdagen fungerer

DSC_0210

Efterhånden handler mange indlæg her på Flikflakfamilie om, hvordan jeg tackler hverdagen fremforom Aksel og de udfordringer han har og giver os andre i familien. Men jeg fokuserer ikke så meget på Aksels handicap lige nu og har derfor heller ikke det store behov for at skrive om det. Og sådan er det jo også at være en flikflakfamilie. Der er meget andet i vores liv end handicappet og dets følger.

Det går godt med hverdagen, og jeg tror der er tre grunde til det:

1. Jeg er kommet i form. Det overskud der fulgte med den midlertidige frihed har jeg bl.a. brugt på at komme i form. Jeg løber nu tre gange om ugen, og indtil videre går det godt med at holde det ved lige, selvom jeg også skal arbejde. Fordi det virker efter hensigten. Jeg har meget mere energi og har det samtidig rigtig godt med, at jeg gør noget for mig selv og min sundhed.

2. Der er sol og lys. Man skal ikke underkende, at årstiden har en del at skulle have sagt for energiniveauet. Jeg er ikke ligefrem den vinterdeprimerede type og kan godt se det hyggelige ved mørke og vinter, men sol, varme, lys og ikke mindst blomster og lysegrønne træer gør altså bare noget godt for energiniveauet. Dagene føles længere, fordi vi ikke bare kryber sammen foran en film om eftermiddagen, men går i haven eller går en tur.

3. Jeg begyndte at savne at gå på arbejde, mens jeg var hjemme. Derfor tænker jeg ikke straks, at det ville være bedre, hvis jeg var hjemmegående eller arbejdede hjemme, når det er svært at få dagene til at hænge sammen. I virkeligheden er det vigtigste i denne sammenhæng nok, at det også betyder, at jeg accepterer, at hverdagen er travl, fordi kombinationen af arbejde og familieliv er det, jeg trives bedst med.

20130507_160225

Jeg har ikke fundet de vise sten for, hvordan hverdagslivet går op i en højere enhed. Men for nu har jeg accepteret, hvordan hverdagen ser ud, og forsøger at nyde livet så meget som muligt. Og det går næsten helt af sig selv, når børnene er glade og spiser is, solen skinner, og det dufter af nyslået græs.

 

3 thoughts on “3 grunde til at hverdagen fungerer

  1. Ingeborg

    Det lyder bare rigtig godt! Jeg er også glad for mine løbeture. Jeg kan tilføje noget til din liste. Clinique har lavet en roll-on gel til puffy øjne. Det er ret godt.

  2. Pingback: Farvel til 2013 og goddag til 2014 | flikflakfamilie

Skriv et svar