Aflastning

20130720_160141I denne weekend er Aksel hjemme hos sin farmor. Vi er så priviligerede, at vores børns bedsteforældre hellere end gerne tager Aksel en hel weekend. Faktisk går der meget sjældent mere end 4 uger imellem, at han tager på bedsteforældreweekend.

Hvad laver vi så når Aksel ikke er hjemme?

Når Aksel ikke er hjemme i en hel weekend, så sørger vi altid for at gøre nogle af de ting, som kan være svære for Aksel at være med til. I dag har virkelig været sådan en dag. En langsom morgen med ro til at drikke kaffe, læse og lege med Eskild, en lang gåtur inde i byen med fodring af ænder, legeplads, shopping og frokost i en park. En dag uden struktur, hvor vi bare har gjort de ting, vi fik lyst til løbende. Lige nu nyder vi en stille aften, hvilket er en sjældenhed, når Aksel er hjemme, fordi han som regel først sover mellem kl. 21 og 22.

Savner vi så slet ikke Aksel, når han er afsted i flere dage i træk?

Hvis jeg skal være helt ærlig, så nyder vi det. Vi glæder os, til han kommer hjem, men vi nyder et lille afbræk fra at skulle tage så mange hensyn til Aksels autisme og være så meget på, så snart vi er ude af huset. Vi ved, at Aksel er glad og tryg. Han glæder sig altid til at komme afsted og har som regel travlt med at få os ud af døren, når vi afleverer ham. Han giver aldrig udtryk for at savne os, men vil gerne hjem, når weekenden er gået. Og fordi vi kan mærke, at det for ham er en rigtig god ordning, hvor en ekstra bonus er det tætte forhold, han har til sine bedsteforældre, så kan vi nyde den frihed, det giver kun at have ét barn i et par dage. (I øvrigt taler vi i disse weekender altid om, hvorfor vi syntes, det var hårdt, da vi kun havde et barn – ét barn er da nærmest som at have fri, når man er vant til to børn med så forskellige behov som vores ;-) )

Det er planen, at Eskild også skal på bedsteforældreweekender, når han bliver lidt ældre. Han skal have mulighed for at få et lige så tæt forhold til sine bedsteforældre, og Aksel skal have lov til at holde weekender med os, uden at der skal tages hensyn til Eskild.

Der er ingen tvivl om, at bedsteforældre er den bedste aflastning, vi kan ønske os.

Skriv et svar