Aksel 5 år

Kære Aksel

5 år har du været en del af vores liv. I lørdags spurgte vi dig ved morgenbordet om, hvor gammel du bliver. “Et år” svarede du! Hmmm – på nogle områder er du måske nok kun et år, men du bliver altså fem år.

Du kan godt lide fødselsdage, for det betyder kage og fødselsdagssang. Om det er din egen eller andres fødselsdage betyder knap så meget. Der var ikke noget med, at du ikke kunne sove i nat, fordi du var spændt på fødselsdagsgaverne. Det koncept forstår du nemlig stadig ikke.

Du er heldig, for du er omgivet af mennesker, der gør alt, hvad de kan for at forstå og tage hensyn til dig og dit handicap. Mormor havde pakket gaven ind i gennemsigtigt papir og lagt en pakke smarties ind i pakken. Den åbnede du med glæde :-) Andre havde sendt billeder af det de havde købt, for at du kunne forberedes på gavernes indhold. Din fødselsdagsfest gik rigtig godt, fordi ingen havde urealistiske forventninger til dig, og alle gjorde hvad de kunne, for at du kunne have en dejlig dag.

Når du er glad (som du heldigvis er for det meste), går du rundt og synger om “rottetænder” (rokketænder) og kalder mig søde mor. Når du er sur, råber du, smækker med dørene og kalder mig dumme mor. Temperament har du nok af.

Når du (en sjælden gang) kigger mig lige i øjnene, smiler og siger “Jeg elsker mor” så smelter mit hjerte og du kan få mig til lidt af hvert. Ligesom når du pludselig kan noget nyt, som da du i går selv tog alt dit tøj af for første gang nogen sinde (dog under højlydt frustration og brok). Jeg bliver så stolt af dig og glad, fordi du udvikler dig.

Tillykke med fødselsdagen min store dreng, der findes ingen som dig.

20130304_083339

5 thoughts on “Aksel 5 år

  1. Karen

    Årh jeg bliver helt rørt over din beskrivelse af familiens kreative gaveindpakning. Han er saftsusemig heldig ham Aksel! Stort tillykke med ham! (1 år eller 5 år – potato potato :))

  2. Janni Post author

    Tak for de søde kommentarer. Det tog en del krumspring og knips og med kameraet at få billedet af Aksel i kassen – det er jo ikke nogen selvfølge at han smiler og kigger i kameraet :-)

Skriv et svar