Anmeldelse: Johan er sådan en glad dreng

Johan er sådan en glad drengJeg har netop læst e-bogen Johan er sådan en glad dreng af Søs Lykke Sloth. E-bogen eller singlen, som den også kaldes, på 62 sider, er Søs’ fortælling om tiden før, under og efter hendes søn Johan fik en autismediagnose. Bogen beskriver fakta, følelser og forløb meget præcist i et letlæseligt og vedkommende sprog.

For mig var det som at læse om vores eget forløb og de følelser, jeg selv og min mand gennemgik i perioden op til, at Aksel fik sin diagnose i 2010. Jeg måtte fælde en tåre et par gange, og selvom jeg selv er igennem den periode, så vækker singlen nogle følelser i mig, fordi det var en periode, der vendte op og ned på vores hverdagsliv, og derfor husker jeg stadig så tydeligt, det vi gennemgik. Søs formår meget præcist at sætte ord på, hvordan det var.

Og så mærker jeg tydeligt, at Søs har samme tilgang til livet som jeg selv. Selvom hun beskriver, hvor langt nede hun er, så fortæller hun også om, hvordan hun selv tager nogle valg og gør noget aktivt, for at komme ud på den anden side, bl.a. med hjælp fra Jeanette Rothenborg Ringkøbing, og det er meget inspirerende og helt i tråd med det billede af at have et barn med handicap, som jeg gerne vil formidle her på flikflakfamilie.

Den fortælling, Søs fortæller, om forløbet, følelserne og kampene kan ikke fortælles nok gange, for det er så vigtigt for os forældre til handicappede børn, at vi har andre familier, vi kan spejle os i. Og Johan er sådan en glad dreng er – ihvertfald for mig – en rigtig god fortælling at spejle sit familieliv i.

Jeg kan kun opfordre til at læse den. Køb den her.

Skriv et svar