Det bedste i ferien


Vores ferie er slut. Inspireret af metoden om at huske det bedste, vil jeg fortælle jer om de bedste oplevelser i vores ferie. Der har været så mange fantastiske øjeblikke, så ét kan jeg ikke nøjes med at fortælle om.

Amsterdam-turen, som jeg allerede har beskrevet, er absolut et højdepunkt, som understreger at kærestetid og “voksen”-oplevelser er et must for os.

En tur i Jesperhus Blomsterpark, som gik over al forventning. Vi valgte en dag, hvor vejret var lidt blandet, og der ikke var ret mange mennesker i parken (og dermed heller ikke kø til forlystelserne). Aksel prøvede en masse forlystelser og syntes, det var spændende. Vi spiste frokost for os selv i et hus, der var til at spise madpakker i. Vi spiste så tidligt, at der ikke var andre, så det kunne bruges til et lille afbræk i dagen for Aksel. Herefter prøvede Aksel flere ting, og vi så på dyrene. Og da han tilsidst var ved at være træt, sluttede vi af med pommes frites, som Aksel elsker. Vi tog hjem efter fire timer, for ikke at ødelægge den gode oplevelse.

Og så alle de skønne øjeblikke i sommerhus. Aksel der kører på havetraktor med sin far, hygge med en ny yndlingsfilm (Shrek) og leg ved stranden i regnvejr alle fire. Det helt særlige i år er jo også, at vi nu er en familie på fire medlemmer.

Alt i alt en skøn ferie med meget færre konflikter end frygtet og masser af gode oplevelser til at tage med ind i hverdagen.

(og så glemmer vi alt om, hvor dårligt vejret har været, at Eskild har sovet elendigt og at jeg også lige nåede at have maveinfluenza…)

Hvad er det bedste der er sket i din ferie?

2 thoughts on “Det bedste i ferien

 1. Signe Bang

  Det lyder som en dejlig ferie.
  Og ja det er godt med redskaber der kan lære vores hjerne, hvor det er sundt at lægge fokus. Jeg brugte selv noget lignende da vi fik Bjørns diagnose.
  Tænker bare at der også skal være et sted, hvor vi er trætte, sure og kede af det. Det hører jo med til livet. Jeg vil helst se mig selv som glad og stærk… og en sød og omsorgsfuld mor. Virkeligheden er bare at jeg også er mere end det!
  KH Signe

 2. Janni Post author

  Hej Signe.
  Jeg er helt enig i at der også skal være plads til de mere negative sider af livet. For de er der jo også. Jeg tror bare rigtig meget på, at vi selv har stor indflydelse på, hvordan vi har det, alt efter hvor vi lægger vores fokus. Og som du skriver, så findes der mange redskaber, som kan hjælpe os med at fokusere på det positive, og det benytter jeg mig af, alt hvad jeg kan, fordi jeg gerne vil være glad og lykkelig. Men selvfølgelig har jeg som alle andre også nedture og dårlige dage. Det er også derfor, jeg har taget parantesen med i indlægget, for at det ikke skal blive for rosenrødt. Og selvom jeg har valgt et positivt fokus her på bloggen, så skal der bestemt også være plads til at dele de mindre sjove sider af det at have et handicappet barn. For det er bestemt ikke lutter lagkage.
  Tanker fra Janni

Skriv et svar