Det er ikke et handicap

Det er ikke et handicap3Socialstyrelsen har sat gang i en kampagne lige efter mit hoved. To unge mænd rejser fra d. 23. september rundt i landet for at finde de gode og inspirerende hverdagssuccesser hos mennesker med et handicap for at tydeliggøre, hvordan mennesker med handicaps kan leve gode liv og bidrage positivt til vores samfund. Jeg har hugget beskrivelsen fra projektets facebookside, hvor man løbende kan følge med:

Det er ikke et handicap at leve med et handicap, når man kan gøre almindelige, sjove, vilde eller kedelige ting. Personer med handicap bliver også gift, skyper med vennerne og får en kandidatuddannelse. De bliver forelskede, rejser til Thailand for lånte penge, går på aftenskole og skal til møde i grundejerforeningen.

Men det er ikke altid lige let. Til trods for det faktum, at over en halv million danskere har et fysisk eller psykisk handicap, hersker der stadig fordomme og sociale barrierer på området – til skade for den enkelte og for samfundet. Et af målene for denne kampagne ”Det er ikke et handicap…” er derfor at øge bevidstheden om evner og rettigheder hos personer med handicap.

Gode eksempler smitter. Så må vi høre din historie? Personlige hverdagshistorier kan motivere samt øge og sprede kendskab til færdigheder, fortrin og evner hos personer med et handicap. Via ord og billeder kan det blive endnu tydeligere, hvordan livet med et handicap leves, og hvordan personer med handicap, som alle andre, bidrager i stort og småt til det samfund, vi alle er en del af.

Jeg kan kun opfordre til at holde øje med facebooksiden, og forhåbentlig blive inspireret og få bekræftet at mennesker med handicaps bidrager med lige så meget til vores samfund som alle andre.

2 thoughts on “Det er ikke et handicap

 1. Autisme og Ironman

  Aspergers syndrom er et handicap! Jeg er hele tiden uden for det sociale. Jeg prøver og prøver, at forstå alle de mennesker uden autisme; men jeg kan ikke.. og de kan heller ikke forstå mig.

  Denne kampagne er endnu et eksempel på, at folk uden Aspergers syndrom virkelig ikke forstår os.. eller at kampagnen ikke inkludere os.

  Noget helt andet er, at os med handicap kan mange ting – som jeg har gjort til hovedtemaet på min hjemmeside http://www.autismeironman.com – hvor jeg fortæller og opfordre andre autister til, at komme i gang, da vores handicap ikke er det samme som, at være død.

  /Ole

  1. Janni Post author

   Hej Ole. jeg har været inde og kigge på din hjemmeside, og jeg tænker at du er lige sådan en historie, som kampagnen leder efter. Du har et handicap, men du lever et liv fyldt med indhold og mål for tilværelsen.
   Jeg forstår dog godt lidt din skepsis overfor formuleringen: “Det er ikke et handicap at leve med et handicap.” Det er måske også lige smart nok, for selvfølgelig er det det. Men jeg kan nu godt lide budskabet om, at få fokus på alt det mennesker med handicap kan på trods af deres handicap.
   Tak for din kommentar – jeg er rigtig glad for at have fundet din hjemmeside :-)

Skriv et svar