Dorthe Ørsigs bøger

Anmeldelse

Mor hjælp migDenne anmeldelse er ikke kun af en enkelt bog, men af et helt forfatterskab. Dorthe Ørsig er fotograf og mor til Frederik på 13 år med diagnoserne infantil autisme og adhd og Freja på 11 år uden diagnoser. Dorthe har skrevet en række bøger med konkrete visuelle ideer og anvisninger til at tackle et barn med autismes udfordringer og de udfordringer, der følger med for resten af familien og søskende.

Dorthes erhverv som fotograf lader sig ikke skjule. Bøgerne er bygget op omkring billeder, og især Dorthes første bog Mor hjælp mig fra 2009 består mest af billeder med kort tekst, der beskriver, hvordan en bestemt situation kan tackles. F.eks. et humørbarometer, som det giver stor mening at vise visuelt, eksempler på sociale historier og matematikopgaver samt beskrivelser af svømmehalsbesøg, af hvordan man finder forældretid og af skolevalg.

Mor husk migDorthes anden bog Mor husk mig handler om, hvordan man kan tilgodese søskende. Her er eksempler fra familiens hverdag og fra fire andre familier. Den vil jeg komme tilbage til en anden gang.

Dorthes nye bog Mig og dig, som netop er udkommet som e-bog, er en fortsættelse af Mor hjælp mig med endnu flere gode ideer og anvisninger til at tackle udfordringer i hverdagen. Jeg bed f.eks. mærke i en ide om, at skrive/ tegne et kort brev til barnet i stedet for at tale i en meget presset situation.

Mig og digUdover de her beskrevne bøger, har Dorthe også skrevet en række korte e-bøger henvendt til børn og unge med autisme, som en slags anvisninger på forskellige situationer. Bl.a. Når jeg skal i brusebad og Når jeg skal i byen og handle ind.

Alle bøgerne er skrevet ud fra Dorthes egne erfaringer med sin søn og resten af familien, og jeg kan ikke forestille mig en familie med et barn med autisme, der ikke vil kunne bruge bare nogle af Dorthes ideer.

Alle bøgerne findes som e-bøger og kan købes her. Se desuden mere om bøgerne på www.oersig.dk

One thought on “Dorthe Ørsigs bøger

  1. Pingback: Lørdagslinks | Autismetanken

Skriv et svar