En dag i børnehaven

På sejltur i weekenden

På sejltur i weekenden

Det er vist ved at være på tide, at jeg får sparket lidt gang i denne her blog igen. Tiden flyver, og det har ikke været Aksels handicap, der har fyldt i de seneste måneder. Sådan er det, livet er heldigvis også mange andre ting.

Men i dag har Aksel og hans hverdag været i fokus. Jeg har nemlig været i praktik i hans børnehave. Det er et nyt tilbud til forældre, børnehaven har stablet på benene, nemlig at man som forælder kan komme og følge sit barn en dag i børnehaven. Og jeg nåede det lige her på falderebet, inden Aksel starter i skole.

Det er et virkelig godt tiltag, hvor man som forælder får indblik i dagligdagen i børnehaven, i de metoder der bruges og i den struktur, dagen kører efter.

Glade drenge på pinseferie

Glade drenge på pinseferie

Nu hvor Aksel har gået i børnehaven i næsten fire år, var der ikke noget nyt for mig på den måde, da jeg jo for længst har lært metoderne og strukturen at kende, men det var skønt at se ham i børnehaven, se ham drøne rundt på cykel på legepladsen og opleve, at han faktisk er rigtig dygtig til at koncentrere sig om stillesiddende aktiviteter (hvilket han bestemt ikke er herhjemme). Desuden var det skønt, at Aksel nød at have mig med i børnehaven og var utrolig glad hele dagen. Jeg var også glad, da vi kørte hjem sammen og hyggede os i haven resten af dagen, til vi skulle hente Eskild.

Dagen i dag sætter tyk streg under, hvor heldige vi og Aksel har været med, at han kom i lige præcis det specialiserede tilbud, som gør, at han trives og har udviklet sig de sidste fire år.

Jeg kan kun anbefale Specialbørnehaven Birken til andre børn i Nordjylland med autismerelaterede udfordringer.

Skriv et svar