En lille december-update

CAM00454Vi nærmer os juleaften. Børnene har sidste dag inden ferien i dag. Selv skal jeg på arbejde på mandag, men så har jeg også næsten to ugers ferie bagefter. Det er tid til en lille update omkring december indtil nu her hos os.

December glider stille og roligt derudaf. Aksel virker ikke synderligt forstyrret af julepynt, decembertravlhed og alle juleforberedelserne.

En juletradition vi har startet op her i huset, er, at hver aften, når der er julekalender (vi følger kun med i Jul på slottet på Ramasjang), så må man få slik fra et lille hus af tændstikæsker, min mormor engang har lavet til min søster og jeg. Og efter de første dages skrig og skrål over, at man kun måtte få fra en skuffe, så har begge børn forstået konceptet og er helt klar hver aften til julekalender og slik fra huset. Så det var godt jeg holdt ved, selvom jeg var lige ved at opgive, fordi det bestemt ikke var hyggeligt de første dage!

Aksel har været med børnehaven på juletur og i kirke. Kirken gjorde indtryk, og den dag kom han CAM00453glad hjem og fortalte, at han havde været i kirke (han fortæller kun meget sjældent, hvad han har oplevet, så det har virkelig gjort indtryk). Han snuppede straks sin bog (den, både vi og børnehaven skriver i hver dag) ud af hånden på mig, da han så, at der var billeder fra kirken. Stor succes, på trods af at børnehaven faktisk skrev, at han ikke ville med derhen, inden de tog afsted.

Efter dette har jeg fået helt lyst til også at tage Aksel med i kirke juleaften. Men det skal han nu alligevel ikke. At komme med i kirke juleaften er anderledes, fordi det er en anden kirke, der er flere mennesker, det er sammen med os, og stemningen er anderledes. Måske ville han nyde at komme med, men der er også en stor sandsynlighed for, at han vil blive skuffet og frustreret over, at det ikke er præcis samme oplevelse, som han havde med børnehaven. Og det skal vi ikke risikere juleaftensdag, hvor han skal være klar til en krævende aften også. Så nej ingen kirke til Aksel juleaften.

Aksel får kalendergaver i weekenderne, og det er faktisk gået forbavsende godt. Med godt mener jeg ikke, at Aksel glæder sig til gaverne og bliver jublende lykkelig, når han får dem og flår papiret af (som hans lillebror gør). Men han er ikke sur over at få gaverne, som han tidligere har været. Han smiler lidt og vil godt have dem åbnet, hvis vi hjælper ham. Han har en fornemmelse af, at det kan være lidt spændende, men alligevel ikke mere interessant, end at han hurtigt mister interessen, hvis det er for besværligt at åbne pakken.

CAM00449Eskild får også kalendergaver nogle af hverdagene, nogle af gaverne er dog til dem begge to (f.eks. to balloner), og så vil Aksel gerne have den, men det passer ham fint, at det er Eskild, der åbner gaven, og at han ikke involveres i det. Og så skal vi bare huske, at Aksel jo ikke lider under, at han ikke er så vild med gaver. Det er vores behov, at vi synes, han skal have gaver og blive glad for dem.

I morges blev Aksel hentet af selveste julemanden i taxa. Chaufføren havde (efter aftale med os) klædt sig ud og havde også lidt godter med. Aksel gav ham til gengæld en æske god chokolade og et julekort. Man skal nemlig huske at vise, at man sætter pris på de mennesker, der gør en positiv forskel i hverdagen. Og der er julen en god anledning, synes jeg.

3 thoughts on “En lille december-update

  1. Anna Hjorth

    Hvor ser dine drenge søde ud :-) Du kommer med mange gode ting i dit opslag, bla. at det netop er vores behov at vores børn får gaver, og ikke mindst bliver glad for dem. Det sidste du skriver, med at vise at man sætter pris på de mennesker, der gør en positiv forskel i ens hverdag, kunne ikke være mere rigtig – for hvor ville vi være på den, hvis vi ikke har de mennesker omkring os, som kan forstå vores børn og vil dem det bedste :-)

  2. Karin

    Glædelig jul til dig og din familie.
    Dejligt at høre lidt til jer og jeres hverdag.
    Hos os går det også godt. Johanne er faldet godt til på Egebakken, selvom resten af familien en gang imellem savner børnehaven og Bente T. Hils hende fra mig ved lejlighed.

Skriv et svar