En tilfældig dag i vores familie

CAM00368Dagen starter ved 6 tiden, da jeg vågner godt klemt mellem to skønne drenge, der er kommet til i løbet af natten. En med lange flavrende arme og ben og en med runde kinder og insisterende tone. En stor dreng, der gerne vil putte tæt med sin mor så længe som muligt og en lille dreng, der bare vil op og have havregryn med mælk.

Så efter lidt roden rundt og hiven i dyner står vi op. Mads tager Eskild med ned til morgenmad, og Aksel sidder i badekarret (dog uden vand) og venter, mens jeg går i bad. Han er meget mor-afhængig for tiden, og lige i dag kan det ikke komme på tale, at han går ned i køkkenet uden mig. Vores morgener er super strukturerede, da vi prioriterer fem minutters søvn højere end god tid (ihvertfald mens vi ligger i sengen!)

Eskild er sur og vil alligevel ikke have hverken yoghurt eller mælk med havregryn, men da Aksel og jeg kommer ned, lykkes det dog alligevel at få begge drenge til at spise rugfras med mælk. Det er ikke altid, Aksel vil spise morgenmad, men i dag vil han gerne. Vi spiser morgenmad sammen, mens jeg skriver opdatering i Aksels bog til børnehaven, så de kan læse om, hvordan hans nat og morgen har været.

Bagefter har vi travlt. På grund af Eskilds langsomme start med morgenmaden, må vi skynde os at blive helt klar. Eskild og jeg tager bilen, mens Mads sender Aksel afsted med taxa til børnehaven og bagefter selv cykler på arbejde. Ind i dagplejen med Eskild, han er heldigvis næsten altid glad, når han skal afleveres – også i dag. Han vinker gennem vinduet, da jeg går. Så videre på arbejde – kun fem minutter for sent (hurra for flekstid).

Travlhed på jobbet, hvor jeg må kæmpe lidt tilsidst for at komme ud af døren til tiden for at kunne nå at hente Eskild og være hjemme, til Aksel kommer hjem med taxaen kl. 16. Da vi kommer hjem, har Mads handlet, drengene får en snacktallerken med lidt frugt og en kiks, og vi ser Sigurds Bjørnetime. Der er behov for lidt afkobling efter en lang dag. Mads laver mad, mens jeg skifter bleer og bagefter spiller bold og leger med biler med Eskild, mens Aksel er i bad. Aksel spiser kylling, og Eskild spiser ris, og tilsammen har de så spist et helt varieret måltid! De får begge to også en rugbrødsmad med leverpostej. Bagefter leger Mads og Eskild med togbane, mens jeg rydder op og smører madpakker. Jeg hygger med Aksel imens, han leger med en stor papkasse i køkkenet og spiser agurk og gulerødder, der egentlig skulle have været i madpakkerne.CAM00384

Så er det sengetid for Eskild. Vi læser et par bøger, og han vælger “Se den lille kattekilling” som godnatsang. Bagefter spørger han vanen tro: “Kommer mor igen?” Og med forsikringen om, at selvfølgelig gør jeg det, lægger han sig til at sove. Kl. er 19.20.

Mads læser, Aksel leger, og jeg surfer lidt på nettet, indtil Aksel kommer med en bog, som vi læser i, indtil han også skal i seng kl. 20. Bogen er så sjov, at Aksel får hikke af at grine. Dejlig afslutning på dagen. Han er nem at putte her i vintermørket. Han vælger mellem kugledyne og almindelig dyne. I aften vælger han kugledynen, og jeg tænder som altid for Søs Fengers vuggeviser. Der er ro med det samme. Vi er virkelig inde i en god periode med hensyn til putning og søvn. Tænk at vi har hele aftenen fra kl. 20 uden børn praktisk taget hver aften.

Nu sidder vi så i sofaen. Mads arbejder og ser fodbold, og jeg surfer på nettet og skriver blog. Nogle gange føles det, som om vi holder vejret fra mandag morgen til torsdag aften, fordi hverdagen er så struktureret, og der er så meget praktisk, der skal gå op. Nogle gange glemmer vi helt at hygge os og nyde alle de gode ting, fordi vi er trætte og fokuserede på at få det praktiske til at køre. Især her i vintermørket. Heldigvis er det dog langt fra alle uger, der er så hektiske som denne. I morgen bliver endnu en lang dag, men så er det også weekend for mig. I denne uge er min fridagsfredag meget tiltrængt.

Skriv et svar