Hvad er det bedste der er sket i dag?

For en del år siden lærte jeg en metode, som jeg stadig bruger i dag. Den har fået større betydning for mig efter jeg har fået et handicappet barn. Det går ud på, at man hver aften, inden man falder i søvn tænker tilbage på dagen og finder frem til det bedste, der er sket i løbet af dagen. Det kan være både små og store ting, alt efter hvordan dagen er forløbet.

Formålet med at gøre det, er at få fokus på de positive ting i hverdagen frem for de negative. I starten kan det virke lidt kunstigt, men efter et stykke tid bliver det indgroet i tankerne i løbet af dagen, og gør, at man bider mere mærke i de små succeser, der næsten altid er, selv på de hårdeste dage.

Jeg benytter ikke længere metoden helt konkret hver dag, men jeg kan mærke, at mit fokus på at finde frem til dagens positive oplevelser, har gjort, at jeg er blevet rigtig god til at holde fast i de små succeser. Og det har den betydning, at jeg sjældent lægger mig til at sove med følelsen af afmagt og opgivelse, selv når dagen har budt på mange kampe og meget ser håbløst ud.

I mit næste indlæg kommer jeg med eksempler på metoden fra vores hverdag, som lige nu indeholder rigelige konflikter og frustrationer i forbindelse med Aksel, men heldigvis også glimt af lykke og udvikling.

3 thoughts on “Hvad er det bedste der er sket i dag?

  1. Pingback: Det bedste i ferien | flikflakfamilie

  2. Pingback: Hverdag | flikflakfamilie

  3. Pingback: Supermor | flikflakfamilie

Skriv et svar