Hverdag i 2014

2014 er i gang, og i morgen er det for alvor hverdag igen. Der er pølsehorn i ovnen, flyverdragter ivaskemaskinen og der er købt ind til næste uges madplan. Så på den praktiske side er vi klar til hverdagen igen efter en skøn lang ferie. Det har simpelthen bare været så skønt at være nede i tempo i så lang tid. Selv børnene er nede i tempo. De har sovet til 7-7.30 hver morgen og finder sig i at tulle rundt i nattøj uden den vilde underholdning frem til ved 10tiden. Det har vi aldrig oplevet før!

Aksel leger med polydron-magneter, som han fik i julegave

Aksel leger med polydron-magneter, som han fik i julegave

Aksels hverdag startede i øvrigt allerede i torsdags, og selvom han langt hen ad vejen trives bedst med hverdag, så var han meget ked af at skulle afsted. Han er absolut ikke god til overgange, og det var svært at indstille sig på børnehave efter en lang ferie. Dog havde han to gode dage i børnehaven både torsdag og fredag, det var kun morgenerne, der var hårde. Vi vidste på forhånd, at det ville blive hårdt for ham at skulle i gang igen, og netop derfor var det ekstra rart, at vi kunne sende ham stille og roligt afsted uden stress, fordi vi ikke selv skulle afsted på arbejde. Ved andre børn ville man måske have valgt ekstra korte dage, for at gøre overgangen nemmere, men for Aksel er det vigtigt, at vi ikke ændrer på rutinerne, da det blot vil forvirre ham, og han blev derfor hentet af taxaen til normal tid og kom også hjem til normal tid.

Aksel har virkelig nydt juleferien, men vi har kunnet mærke, at efterhånden som dagene uden fast skema og faste krav er gået, jo mere har han tullet rundt i sin egen lille verden, og jo sværere er det blevet, at få ham til at deltage i noget og håndtere krav. Derfor er det også godt for ham, at det er hverdag igen. Han har uden tvivl nydt at komme tilbage til det faste dagsskema i børnehaven, da han først kom derop. Ferie er godt, men hverdagens forudsigelighed skaber tryghed og ro til at trives og lære nyt.

2 thoughts on “Hverdag i 2014

Skriv et svar