Hverdagsbilleder 1

Der kører lige nu en leg på Facebook, hvor man opfordrer hinanden til at dele fem hverdagsbilleder fra fem forskellige dage. Dette overfører jeg nu til bloggen, hvor jeg vil vise jer fem billeder fra vores hverdag. Dog ikke præcis fra de næste fem dage, men nogle billeder, som fortæller lidt om vores hverdag med Aksel.

20140511_093658

Billedet viser en af Aksels opstillinger. Aksel har jo ingen fantasi som os andre og leger derfor ikke forestillingslege. Når han tuller rundt herhjemme er hans yndlingsbeskæftigelse at sætte ting op i rækker og forskellige opstillinger og kigge på det fra forskellige vinkler.

Det betyder, at herhjemme er vindueskarme, borde og hylder hele tiden fyldt med diverse ting, som Aksel har stillet op. Vi bor i et byhus helt ud til fortovet, og jeg ved virkelig ikke, hvad folk tænker, når de går forbi og ser det :-)

Det giver ingen mening for andre, men Aksel elsker sine opstillinger og ser på det med stor fascination. En del af Aksels handicap er hans sanseforstyrrelse, og der er ingen tvivl om, at han ser ting med helt andre øjne end os andre.

Til denne opstilling har Aksel taget bøger fra reolen, på trods af at han godt ved, at han ikke må. Han har utrolig svært ved at forstå, at der er ting, man bare ikke skal lege med. Når han ser på ting, så ser han på, hvor gode de vil være i en opstilling og tænker ikke på tingens normale funktion. Det er derfor også noget af det, der kan gøre det enormt stressende at have ham med i andres hjem, fordi han ingen forståelse har for, at man f.eks. ikke bare tager billeder ned fra væggen eller skiller andre børns legobyggerier ad, fordi en enkelt klods lige kunne være perfekt i en opstilling.

Men fascinerende er det, og jeg ville ønske, at jeg bare et øjeblik kunne kravle ind i Aksels hoved og se det, han ser.

One thought on “Hverdagsbilleder 1

  1. Farmor

    Der er ingen tvivl om, at Aksel har en god fantasi, for han eksperimenterer med mange forskellige opstillinger. Hans fantasi er bare anderledes end min, men det er tydeligt, at der foregår meget i hans hoved.

Skriv et svar