I dag er det Eskilds fødselsdag

20131014_154345

I to år har krudtuglen Eskild været en del af vores familie, og han imponerer mig hver dag.

Alt det han kan, og så let han har ved at lære. Det bliver jeg ved med at blive imponeret over.

Lige nu er det sproget, der fylder. Han snakker uafbrudt, og det er både enormt underholdende, fordi han siger mange sjove ting, og så er det bare så vildt at have et barn, man (mere eller mindre) kan føre en samtale med. Jeg har skrevet om det før, og det bliver ved med at overraske mig, hvor stor forskellen er på, hvordan et ‘normalt’ barn lærer, og hvordan et barn med autisme lærer.

Hjemme hos os bestemmer fødselsdagsbarnet, hvad han gerne vil have til aftensmad på sin fødselsdag, og da jeg spurgte Eskild i dag, hvad han gerne ville have til aftensmad, svarede han: “Yoghurt med havregryn”! Jeg tillod mig dog at blande mig lidt og foreslog pommes frites, hvortil han glad svarede: “JA med pølser”. Så det har vi spist til aften i dag :-)

Eskild er en bestemt herre, og der ryger gerne en ske gennem luften, hvis en rugfras er landet forkert på tallerknen, eller vi ikke lige med det samme forstår, hvad han vil. Han er madglad, og det første han gør hver eftermiddag, når han kommer hjem, er at tjekke køkkenskufferne for snacks. Han hilser glad på forskellige mennesker, vi går forbi og standser på løbecyklen og vinker, når der kører en bil forbi. Når han møder sin ven fra dagplejen til musik, løber han ham i møde og giver ham et knus. Han gør så mange ting helt anderledes end Aksel, og det er fascinerende, at to brødre kan være så forskellige. Temperamentet og livretten har de dog til fælles. Der blev spist godt til aftensmad i dag.

One thought on “I dag er det Eskilds fødselsdag

Skriv et svar