Jul i den travle familie

juletræSidste dag i året, sidste dag i december. Sidste år fyldte december og jul rigtig meget her på Flikflakfamilie, i år har jeg ikke skrevet et eneste indlæg. (Men jeg kan jo heldigvis se, at rigtig mange har haft glæde af jule e-bogen også i år.)

Det betyder ikke, at vi ikke har forholdt os til det særlige ved julen for Aksel i år. Det betyder bare, at der simpelthen ikke har været tid og overskud til at opdatere herinde. Vi har været lagt ned af influenza på skift det meste af måneden, og sammen med en baby der ikke sover alt for godt om natten, har fokus været på at få hverdagen til at køre.

Nu har vi juleferie, men det betyder bestemt ikke, at freden har sænket sig. Juleferie med tre børn med så forskellige behov, som vores har lige nu, er hårdt arbejde! Vi hygger os heldigvis det meste af tiden, men jeg må indrømme, at jeg skæver lidt til kalenderen, for over to uger hjemme er lang tid for en dreng som Aksel, der foretrækker ro og regelmæssighed, og for en dreng som Eskild, der gerne vil underholdes og leges med hele tiden. Og det er også lang tid for en lille pige som Asta, som godt kunne bruge lidt mere ro, end der er med to storebrødre hjemme hele dagen.

Juleaften gik helt fantastisk. Vores forventninger til Aksels deltagelse var ikke-eksisterende, men han deltog både i dansen om juletræet og pakkede gaver op, så det må siges at være en succes. Og han var glad, og det er jo det allervigtigste :-)

I aften er det nytårsaften. Vi skal hygge herhjemme og forhåbentlig nå at reflektere lidt over året, der er gået og det nye, der starter. Vi har dog lige smidt en joker i puljen – Eskild har i dag byttet sin sut med en brandbil. Så det bliver en spændende aften.

Rigtig godt nytår derude.

Skriv et svar