Julens udfordringer – opdatering

Jeg synes lige, at jeg vil give jer en opdatering af, hvordan det er gået med de juleudfordringer jeg har skrevet om her, her og her.

Den første udfordring var de mange julefester. Når vi ser tilbage på efteråret har Aksel klaret december måneds arrangementer betydeligt bedre, end han tacklede arrangementer tidligere på efteråret. Specielt en af julefesterne klarede han så godt, at jeg ikke kan huske, hvornår han sidst har været så nem at have med. Det var en fornøjelse. Det var så til gengæld tydeligt at mærke, at han her sidst i juledagene havde oplevet lige rigeligt, så der var overskuddet noget mindre. Men sådan er det, og vi har taget de hensyn vi skulle ved f.eks. at mindske kravene til ham og er taget hjem, når vi kunne mærke, at det var nok.

Udfordringerne omkring pakkerne, har jeg jo allerede skrevet om i mit indlæg om juleaften. Aksel kan stadig ikke lide pakker, men han åbnede dog en og blev glad for den. Og vi er bare rigtig glade for, at  det netop var vores gave han åbnede, og at det lykkedes os at købe noget, han blev glad for.

Der sker meget på et år med Aksels udvikling. Denne jul var anderledes end den foregående på den måde, at Aksel var mere bevidst om, hvad der foregik. Det fik ham på den ene side til at deltage mere i julen, end han har gjort før, men på den anden side stressede det ham også at skulle forholde sig til de mange forandringer, der er, når det er jul. Jeg havde ikke regnet med, at Aksel ville blive så overstimuleret juleaften, idet vi kun var personer, han kender godt og et sted han også kender godt og elsker at være. Men den specielle stemning og det anderledes program har alligevel fyldt meget for ham, og han blev derfor træt og frustreret. Næste år satser jeg på, at han er endnu mere bevidst om tingene og derfor kan forberedes bedre på, hvad der skal ske juleaften.

Her efter nytår kommer de næste udfordringer så. Aksel synger julesange dagen lang, så det bliver svært for ham at forstå, at vi ikke skal fortsætte med det. Og så spiller han næsten hver aften spillene fra Bamses julerejse på DR Oline. Og jeg kan kun forestille mig, at det kan blive svært for ham at forstå, når de spil pludselig forsvinder… Så udfordringerne fortsætter, men mon ikke vi også kommer igennem det.

(I næste uge vil jeg fortælle jer om en stor udfordring, Aksel har overvundet, som absolut giver blod på tanden til at støtte ham i at klare endnu flere udfordringer :-))

One thought on “Julens udfordringer – opdatering

  1. Pingback: Slut med sut | flikflakfamilie

Skriv et svar