Livet fra hjertet af en off-roader

BogAnmeldelse

Bogforside

Bogforside

I dag udkommer Lone Hechts bog Livet set fra hjertet af en off-roader. Bogen er Lones fortælling om, hvordan det har været for hende at blive forælder til et barn med autisme. Det er en barsk beretning om, hvordan Lone gennem en lang proces mistede overskud og overblik og tilsidst ikke magtede at tage sig ordentligt af hverken sig selv, sit handicappede barn eller hans bror. Det ender med, at sønnen med autisme flytter permanent hen til sin far, og Lone har siden kun haft sin søn på weekendbasis.

Det er en modig bog, fordi det er et tabu, at man som mor må opgive at tage sig af sin søn i dagligdagen. Men man får stor forståelse for Lones beslutning, som først tages, da hun er helt derude, at det faktisk er hendes mor, der tager affære, fordi hun ikke selv er i stand til at se løsninger på, hvordan familien skal komme videre.

Bogen er velskrevet og formår at holde sig fra private udleveringer, men i stedet fortæller den en gribende personlig historie, som mange med handicappede børn vil kunne nikke genkendende til. Inde i Lones beretning er der eksempler på, hvordan hun har brugt personer i sit netværk og erfaringer fra forskellige psykologiske retninger til at komme videre, og virker godt, at bogen også kommer med input til at takle de svære følelser. Det er ikke en trist eller negativ bog på trods af beskrivelserne af de hårde følelser og situationer. Lones positive livssyn og vilje til at få noget godt ud af livet skinner nemlig hele tiden igennem. Men det er en ærlig bog, som ikke pakker noget ind.

Lone Hecht

Jeg tror, at mange med handicappede børn kan nikke genkendende til mange af de problemstillinger, Lone fortæller om i bogen. Og jeg tror også, at mange pårørende vil kunne få en større forståelse for, hvor hårdt det kan være at have et handicappet barn ved at læse bogen. Selv var jeg lidt chokeret over, hvor lang og hård en proces Lone har været igennem. Så voldsomt har det nemlig heldigvis ikke været her hos os. Alligevel er der meget i bogen, jeg genkender, og jeg inspireres af Lones ærlighed og viljestyrke.

Lone er også kvinden bag Udfordret.dk, som hun har fortalt om her. På Udfordret.dk ligger der desuden uddrag fra bogen. Bogen kan købes her, men kan også bestilles hjem til alle fysiske boghandlere, bare spørg efter den.

One thought on “Livet fra hjertet af en off-roader

  1. Lone

    Hej Janni
    Wauw for en god gengivelse af bogen – lige på kornet!
    Tak og tak for din fantastiske blog :-)
    Lone

Skriv et svar