Loven om tiltrækning

2013 Projekt: Mere overskud i hverdagen

Kender I Loven om tiltrækning? Det er en universel lov, der siger, at man tiltrækker det man fokuserer på. Det vil f.eks. sige, at hvis man hele tiden tænker, at livet er hårdt, så føles livet også hårdt. På den anden side så er der større sandsynlighed for at klare en eksamen, hvis man tror på, at man kan klare den.

Næsten alle mennesker har en tendens til at fokusere på, hvad vi gerne vil væk fra, frem for det vi gerne vil have. Hvis man f.eks. har gæld, fokuserer man på, at man mangler penge. Men man bør faktisk vende fokus til at tænke på, at man gerne vil have flere penge. Det kan lyde som det samme, men tankegangen bag er forskellig.

Vores hjerne kan ikke høre ordet IKKE. Så selvom man tænker: Jeg vil ikke være fattig, så hører hjernen kun: Jeg vil være fattig. Hvis jeg siger til dig, at du ikke skal tænke på en blå elefant, hvad ser du så for dit indre blik? … En blå elefant måske? Derfor er det vigtigt at fokusere på det, man gerne vil, frem for det, man gerne vil væk fra.

Når vi fokuserer på, hvad vi gerne vil, og dermed ser positivt på fremtiden, så bliver vi mere fokuserede på at finde løsninger og nå vores mål. Så i bund og grund handler det om at finde frem til, hvad man ønsker, og så tro på at det kan lade sig gøre.

Jeg forsøger at leve efter loven om tiltrækning. Det er naturligvis ikke altid det lykkes, men lige nu er jeg meget bevidst om, at jeg vil have mere overskud og nyde hverdagen noget mere, og det får mig til i højere grad at fokusere på det positive.

I de næste indlæg vil jeg skrive mere om mit nytårsforsæt og de tiltag jeg indtil videre har gjort for at projektet skal lykkes. 

2 thoughts on “Loven om tiltrækning

 1. Ellen

  Hej janni!
  Jeg har opdaget noget, der giver mig mentalt overskud i hverdagen. Det er helt banalt, men aldrig noget, jeg har været bevidst om før nu.
  Det handler om altid at have en gulerod (altså ikke en rigtig gulerod), men en lille gevinst ventende.
  Det kan jo ikke hver uge være en paraften uden unger eller en weekendtur, så jeg har prøvet at tænke kreativt ift. ‘mindre gulerødder’. Så hver søndag planlægger jeg ting, jeg kan gå og glæde mig til: en løbetur, et lækkert stykke chokolade når ungerne er puttet, at bedsteforældrene henter ungerne en dag, at lave pandekager med den store, mens den lille sover, at man laver bøffer og drikker rødvin efter puttetid. Det kan jo være alting, men jeg kan mærke at det giver mig overskud der mandag eftermiddag, når manden er på kursus og ungerne er trætte og sultne..
  KH Ellen

 2. Signe Bang

  Du sætter virkelig mine tanker igang kære Janni. Jo jeg kender teorien, og brugte den meget da jeg var lærer. Især i forhold til det sociale samspil i klassen. I stedet for at lægge vægten på konflikten, og hvor forkert det nu var at Børge havde gjort det mod Inga, så havde vi altid fokus på løsningen. Hvordan kunne vi gøre i stedet? Hvad ville Børge gerne opnå og hvad ville Inga gerne have at Børge gjorde for at opnå det?
  Også med mere langstrakte problemstillinger brugte jeg det. F.eks. En dreng der føle sig udenfor. Hvordan så hans drømme hverdag ud? Hvad skulle der til for at tage første skridt på vejen med den? Hvad ville være et tegn på at han var på vej der hen?
  Alt sammen for at flytte fokus fra det man ikke ønsker til det man ønsker.
  Jeg har altså brugt det professionelt og gør det nok stadig, men det kniber gevaldigt at leve efter det privat.
  Jeg tænker videre…

Skriv et svar