Ny psykiatrisk udredning

CAM00318Som jeg skrev for et stykke tid siden, så er vi gået igang med en ny psykiatrisk udredning af Aksel. Der er ingen tvivl om hans diagnose Infantil Autisme, men vi vil gerne have afklaret, om han også har ADHD. Aksel var ikke engang to et halvt år, da han blev udredt første gang, og til sommer er det meningen, at han skal starte i skole. Derfor besluttede vi i foråret, at det ville være fint at få set på ham igen med professionelle øjne. De symptomer på ADHD, vi ser hos Aksel, er, at han er meget urolig, altid i bevægelse og enormt dårlig til at koncentrere sig.

Vi har indtil videre været afsted med Aksel én gang hos en psykiater. Vi var der i to timer, og det lykkedes hende ikke at lave en eneste test af Aksel. Ikke så meget som at måle og veje ham, kunne hun få lov til. Til gengæld så hun ham lege og tulle rundt, mens vi svarede på spørgsmål. Vi skal derhen igen et par gange mere, bl.a. også hos en psykolog. Beskeden her første gang var, at det ville blive svært for dem at vurdere, om han har ADHD, eller om det er hans autisme, der kommer til udtryk med ADHD-lignende træk. Men vi får en vurdering midt i december, og så må vi se hvor tydelig den er.

Udredningen har ikke den store betydning for hverdagen, idet det skoletilbud, der vil være mest optimalt for Aksel vil være det samme, om han har ADHD eller ej. Og der er ingen tvivl om, at tankerne omkring hvilket skoletilbud, han mon får, fylder betydeligt mere hos os end denne udredning. Skoletilbuddet skulle vi gerne få en afklaring på i løbet af januar.

Vi er meget afklarede omkring Aksel og hans handicap, og om han har ADHD eller ej har ikke den store betydning for os, så følelsesmæssigt er det ikke hårdt at være igang med udredning igen. Og så alligevel. For når man sidder der i timevis og skal svare på spørgsmål om alt det, Aksel er dårlig til, så bliver man altså lidt deprimeret. Vi er ikke så vilde med at fokusere alt for meget på alt det hårde og negative, som vi alligevel ikke kan gøre noget ved.

Heldigvis er Aksel inde i en rigtig god periode lige nu, hvor han udvikler sig rigtig godt, så vi glemmer hurtigt det hårde, når vi så tydeligt ser, at han bliver dygtigere og dygtigere til forskellige ting. F.eks. at tisse på toilettet.

 

One thought on “Ny psykiatrisk udredning

  1. michael1974michael

    Det drejer sig altid om at give de gode tider en chance så at sige og det er jo netop det du gør her Janni. De gode perioder er vigtige. Det er nemlig de gode ting som vi skal bygge videre på. At have et barn med er socialt handikap kan være en god oplevelse. Det er ihvertifald sådan med Alexander. Alexanders mor og jeg har en masse gode og positive oplevelser med Alexander og det er det som skal være i fokus det også når vores børn er inde i en god periode. Alexander har været inde i en god periode i lang tid nu og det er vigtigt for vore børn at alting kører som på en perlesnor så at sige helst uden de store overraskelser så at sige, Janni.

Skriv et svar