Om følelsen af at blive forstået (netværk)

Tema: Netværk med andre familier

Da Aksel fik diagnosen infantil autisme og startede i specialbørnehave, kendte vi ingen familier med børn med autisme (eller andre handicaps for den sags skyld). Vi følte os meget alene med de følelser vi gennemgik, og selvom vi kunne læse i statistikker om, at der var mange andre familier som vores, så følte vi os alene.

Aksel kører med taxa i børnehave, og det gør de fleste andre børn i børnehaven også, så vi mødte ikke automatisk de andre forældre i hverdagen. Men børnehavens forældrebestyrelse havde en rigtig fin tradition med 1-2 gange om året at låne børnehaven en lørdag og holde en afslappet komsammen for børnene og deres familier, hvor familierne kunne snakke sammen og lære hinanden at kende.

Da Aksel havde gået i børnehaven i nogle måneder, blev der holdt sådan et arrangement. Mads og jeg prioriterede meget højt at deltage, for vi trængte sådan til at møde andre familier i samme situation som os. Og vi blev ikke skuffede. Derimod tog vi derfra med følelsen af, at vi ikke længere var alene om vores følelser samt inspirerede af, hvordan andre familier tacklede det at have et barn med autisme.

Det vildeste var, at en anden familie fortalte om deres vej gennem systemet og følelserne og deres historie var nøjagtig magen til vores. Den var bare foregået præcis et år tidligere. Aldrig har jeg følt mig mere i samhørighed med vidt fremmede mennesker. Det var også noget af det, Mads og jeg snakkede om efterfølgende. At alle var meget åbne omkring deres familieliv og følelser. Jeg har svært ved at forestille mig, at der vil være den samme åbenhed til et familiearrangement i en almindelig børnehave (som jeg jo aldrig har oplevet).

I morgen holder vi sommerfest i børnehaven igen, og selvom jeg efterhånden har fået så stort og godt et netværk blandt andre familier, at mit behov for at netværke ikke længere er så stort, som det har været, så glæder jeg mig til at være sammen med de andre familier. Udover netværket blandt forældrene er det også en fornøjelse at være sammen med ligestillede familier, hvor alle kender til og forstår de forskellige børns udfordringer og accepterer det. Og med 60 tilmeldinger er jeg åbenbart ikke den eneste, der kan se formålet, så det skal nok blive en skøn formiddag.

God weekend til jer alle. I næste uge skriver jeg mere om vigtigheden af netværk med andre i samme situation samt om hvor man finder det.

One thought on “Om følelsen af at blive forstået (netværk)

  1. Pingback: Det vigtige netværk | flikflakfamilie

Skriv et svar