Om overskud og snyd

Kan I huske mit nytårsforsæt? Jeg har snydt!

Lige nu bruger jeg de sidste uger af min barsel til Eskild, og sikke da et overskud og en ro det giver. Men det er jo snyd, for det er jo ikke sådan, hverdagen ser ud. Men hvor er det dog skønt at have tid til at tage sig af alle de praktiske ting i løbet af dagen, så der er overskud til børnene og ikke mindst overskud til at træne nye færdigheder med Aksel. (Og så også lige overskud til afbrudte aftner og nætter. Man kan ligesom bedre overskue det, når man ikke skal afsted på arbejde). Jeg nyder både dage alene herhjemme og hyggedage med børnene hver for sig, hvilket der klart skal være flere af, for begge børn nyder virkelig godt af roen og nærværet, når de har deres mor for sig selv en hel dag.

Skal jeg så bare blive hjemmegående husmor? Altså for familie-overskuddet ville det være fantastisk. Der er bare det ved det, at jeg faktisk godt kan lide at gå på arbejde, have spændende opgaver og ikke mindst kollegaer. Så i længden ville det nok ikke være så fantastisk for familien, fordi jeg ikke ville trives med det. Så den store udfordring bliver at finde en mellemvej, så der er plads til alt det, der er vigtigt for både mig og resten af familien. Men jeg tænker tanker og prøver nogle forskellige ting af, mens jeg lader op til den almindelige hverdag, som snart starter igen.

4 thoughts on “Om overskud og snyd

 1. Signe

  Åh jeg føler med dig. Jeg ved også mit arbejde er godt til at give mig perspektiv på hjemmelivet og jeg ville helt sikkert ikke trives med at blive hjemmegående. På den anden side tager mit arbejde til tider alt min energi, og jeg har ikke så meget at give af til børn og hjem, som jeg gerne ville.
  Sig til hvis du finder den gode gyldne vej… :-)
  Kærligst Signe

 2. Heidi Kodal

  for mig har løsningen været at arbejde hjemme og selv kunne bestemme hvornår jeg vil arbejde – på den måde er jeg aldrig i tvivl om hvad der har første prioritet, mit liv med min familie – naturligvis med en glad mor, der får lov at blive udfordret fagligt også.
  Det balancerer for mig – måske det var noget for dig :)

 3. Janni Post author

  Kære alle tre. Tak for kommentarerne. Jeg prøver at blive inspireret rundt omkring. Også af jer, der jo har vidt forskellige hverdage. Jeg prøver mig stadig lidt frem og mærker efter hvad der virker.

Skriv et svar