Plads til alle – en familie med handicap

Boganmeldelse

D. 30. august udkom bogen Plads til alle – en familie med handicap skrevet af Helle Korsled. Bogen er Helle Korsleds beskrivelse af familielivet i hendes familie som består af far, mor, tiårige Amalie og trettenårige Celina, som har en sjælden kromosomfejl. Kromosomfejlen medfører bl.a. at Celina har autistiske træk, er udviklingshæmmet samt er bagud sprogligt og motorisk.

Bogen beskriver, hvordan Helle som mor har oplevet Celinas opvækst. Bogen er kun 71 sider og inddelt i 24 kapitler. Den kommer rundt om mange forskellige emner såsom diagnosen, redskaber i hverdagen, søskendeforholdet, kommunens rolle og en udtalelse fra Celinas pædagog. I og med der behandles så mange forskellige emner i så kort en bog, bliver emnerne kun overfladisk berørt.

Det er ikke en professionelt skrevet og gennemredigeret bog, men derimod en mors beretning om sit famlieliv, som hun oplever det. Den mangler lidt en overordnet rød tråd, og på en måde kan man sammenligne den med en række blogindlæg om familielivet i Helles familie.

På trods af den manglende professionalisme, så vinder bogen alligevel på de personlige beskrivelser af forløbet og hverdagens episoder. Her slår det mig – som så ofte før – at mange af de tanker, Helle Korsled har gjort sig om familielivet med et handicappet barn, fremtiden og samarbejdet med det offentlige system, er de samme for langt de fleste forældre med et handicappet barn. Og netop derfor vil jeg anbefale bogen, hvis du vil have et indblik i, hvordan et familieliv kan se ud, når man har et handicappet barn.

Bogen kan købes her.

Skriv et svar