Sommerlæsning

Egentlig er det jo ikke, fordi familieferie giver meget tid til at fordybe sig i læsning, men det er alligevel en tradition, at jeg tager mig lidt ekstra tid til at læse og fordybe mig i nogle bøger i sommerferien.

Jeg elsker at forsvinde i en god skønlitterær bog, men denne sommer har jeg dog også kig på nogle bøger, der relaterer sig til Aksels handicap.

Kan troldebørn elskesEn af dem er: Kan troldebørn elskes? af Susanne Broeng. Ikke fordi jeg er i tvivl om svaret på titlens spørgsmål, men fordi den handler om, hvordan man både som forælder og professionel bedst muligt tackler et barn med en psykisk udviklingsforstyrrelse. Måske der kommer en boganmeldelse af den senere.

En anden er en forælders samling af hvordan en familie har brugt visuelle anvisninger og skemaer til deres børn. Vi er i gang med at forsøge at udvikle vores brug af visuel støtte til Aksel herhjemme, og her synes jeg Hverdagspædagogik – om visuel støtte af Pernille Dyrbjerg og Maria Vedel ser ud til at kunne give os god, konkret inspiration.

Der er de sidste par år udgivet en del bøger skrevet af forældre til handicappede børn, og en af dem har jeg også planer om at kigge lidt nærmere på. Det er nemlig guld værd at læse om andres erfaringer. Jeg har endnu ikke udvalgt mig en bestemt, men det kunne f.eks. være Lille Menneske – hvad nu skrevet af Mette Vinkler eller Verdens klogeste dreng skrevet af Kristine Barnett.

Jeg har det seneste år anmeldt flere bøger, skrevet af forældre til handicappede børn, som jeg gerne vil anbefale, hvis du ikke allerede har læst dem.  Hvis du har lyst til at læse en feel-good en af slagsen, som også er hurtigt læst, vil jeg anbefale Anette B. Arentsens bog Kan prinsesser have downs syndrom. Hvis du mere er til en ærlig fortælling om, hvor hårdt det kan være at have et handicappet barn, dog båret frem af forfatterens positive livssyn, vil jeg anbefale Lone Hechts bog Livet set fra hjertet af en offroader.

Hvad skal du læse i sommerferien?

One thought on “Sommerlæsning

  1. Signe

    Jeg har et stort ønske om at få læst i denne sommer. Især har jeg lyst til faglitteratur. Jeg har lånt bogen “Superwomen er en følelse” af en god veninde og “glæd dig” af en anden.
    Signe

Skriv et svar