Supermor

2013 Projekt: Mere overskud i hverdagen

Anmeldelse af en bog og en blog

super-mor-150x150I mit forsøg på at finde ud af, hvad der skal til for at få mere overskud i hverdagen, har jeg læst bogen Supermor af Anna Skyggebjerg.

Jeg kender Anna Skyggebjerg fra hendes blog Hele tre ting, hvor hun deler ud af tips til at få mere zen ind i hverdagen. Zen kan nok bedst oversættes til en blanding af ro og overskud. I starten delte Anna hver dag tre ting, der havde givet hende zen i løbet af en dag. Metoden minder meget om Det bedste der er sket i dag, og bloggen er et godt sted at kigge ind, hvis man vil gøres opmærksom på, hvordan små ting i en travl hverdag kan opleves som åndehuller eller lykkestunder.

Men tilbage til bogen Supermor, hvor Anna har samlet en række smutveje til at gøre hverdagen lettere for ‘enlige mødre og andre seje kvinder, der vil have en nemmere hverdag’. Nogle af bogens emner henvender sig meget specifikt til enlige mødre, men mange af emnerne er brugbare for alle travle familier. Bogen er krydret med interviews og erfaringer fra en række kendte og ukendte enlige mødre, der også kommer med deres ideer og bud på, hvordan hverdagen bliver lettere. Hovedbudskabet i bogen er, at man skal forsøge at gøre alting i hverdagen så simpelt som muligt og sænke standarden.

Bogen giver bl.a. bud på:

  • Hvordan man kan få varieret aftensmad uden at bruge tid på det i hverdagene. (Metoden er forklaret her.)
  • Hvordan man kan få mere tid ved at blive bedre til at sige nej til opgaver, som tager tid fra familielivet, som f.eks. bagning til børnehaven.
  • Hvordan man accepterer sin hverdag og finder frem til de åndehuller, der altid kan blive plads til i hverdagen – hvor små de så end er.

Det, som gør bogen god, er, at det er tydeligt, at den er skrevet af en, der selv har stået i situationen og virkelig har haft brug for at finde frem til, hvad der skulle til for at hverdagen blev mindre stressende. Læs den for inspiration til en god hverdag på trods af udfordringer og travlhed.

Bogen købes billigst på Anna Skyggebjergs blog.

Skriv et svar