Udfordret.dk

Anmeldelse

udfordret logoFor nylig opdagede jeg siden Udfordret.dk. Det er Lone Hecht, som jeg interviewede i mit sidste indlæg, som har startet siden med en ambition om at samle forældres erfaringer med deres handicappede børn. Det betyder, at siden er åben for alle forældre til handicappede børn, der har noget på hjerte og har lyst til at dele erfaringer og løsninger på de udfordringer man som forældre til handicappede børn står med.

Da jeg interviewede Lone, spurgte jeg hende også om, hvorfor hun har startet Udfordret.dk, og til dette svarede hun:

Når vi har et problem, finder vi typisk et forum og spørger om nogen der mon har et svar. Men som jeg ser det, er det den omvendte måde at gribe det an på. Den tilgang betyder nemlig, at første gang, en nybegynder besøger forummet, vil nybegynderen høre om problemer, problemer og problemer. I sådanne forum udstiller og samler man alle de negative sider, og dét kan i sig selv afskrække enhver, der begiver sig ud i at prøve selv. 

Der er en side i mig, som søger lyset. Jeg har ikke lyst til at fokusere på det, der ikke virker – jeg synes det er meget sjovere at dele det, der virker og går godt. Jeg tror nemlig på, at vi får mere af det, vi fokuserer på. Er du forelsket, er livet let og problemerne små. Er du deprimeret, kan selv en enkelt regndråbe slå dig ud af kurs.

Jeg fik tanken, at ”nogen” burde lave et sted, hvor vi kan dele det, der virker, så andre får glæde af det – altså en løsnings-database, hvor man går hen, når man har et problem, og så bare trækker et løsningsforslag eller tre ned fra hylden.

”Lone er du én som taler om det eller er du én som GØR det?” tænkte jeg en dag – og det resulterede altså så i, at jeg fandt nogle IT-fyre, som kunne omsætte idéen til virkelighed – skabe et sted, hvor forældre hjælper forældre med håndgribelige og praktiske råd.

De fleste udfordrede forældre er underdrejede, og udfordret.dk er et forsøg på at hjælpe dem, give inspiration og især give mod til at kæmpe videre og stå op for deres børn. Børnene har brug for det.

Hvordan håber du Udfordret.dk kommer til at udvikle sig? Lone Hecht

Mit håb er, at udfordrede forældre får lyst til at dele deres løsninger og værktøjer, så andre får det lettere. Jeg føler mig overbevist om, at hvis mor og far trives, så har børnene det meget bedre.

Min oplevelse er, at hvis jeg deler ud af mine erfaringer, så hjælper jeg en fremmed, og jeg får selv mere energi. Så når vi leder efter energi, kan vi begynde med at dele vores små, hverdagsagtige hausfrau-tips og på den måde gøre en forskel for andre. Vi behøver ikke revolutionere verden, vi kan bare dele ud af det, vi allerede har.

Lige nu står mit navn mange steder på Udfordret.dk, men på sigt er mit håb, at udfordret.dk får sit eget liv, hvor alle mulige forskellige forældre skriver indlæg, og hvor man ugentligt – måske oftere – kan læse en inspirerende artikel om, hvordan forskellige forældre tanker energi og finder deres styrke frem.

Min drøm er, at Udfordret.dk skal være for os alle, og at vi på et tidspunkt skriver, at bag udfordret.dk står et helt hold af frivillige forældre, der vil gøre en forskel. Jeg har bestilt rammerne, og så håber jeg, at der er opbakning til at lave indholdet.

Jeg synes inititativet er super godt. Selvfølgelig også fordi Lones projekt ligger helt i forlængelse af mit eget projekt her på Flikflakfamilie; at samle positiv inspiration til gavn for andre familier med handicappede børn. Derfor kan jeg kun opfordre til at læse med på Udfordret.dk, og også selv skrive om jeres gode ideer og erfaringer til gavn for andre familier.

Skriv et svar